برگزاری این همایش به منظور بررسی نقش تعالیم اسلامی بر پایداری ازدواج و کارآمدی خانواده به ویژه در سالهای آغازین ازدواج، یعنی کاهش طلاق و تعارضات زناشویی است.
اهداف فرعی:
1- آگاهی بخشی درون سازمانی و برون سازمانی نسبت به تأثیر تعالیم و فرهنگ اسلامی بر پایداری ازدواج
2- ایجاد تعامل سازنده با سایر دستگاهها، و افراد حقیقی و حقوقی فعال در عرصه خانواده پژوهی
3- معرفی سیاستها و فعالیتهای دفتر تبلیغات به ویژه پژوهشکده الهیات و خانواده به سایر دستگاهها نسبت به ظرفیتهای موجود در آن در راستای بهره برداری در عرصه اقدامات خانواده محوری
4- رشد و ارتقاء درون سازمانی نسبت به وضعیت خانواده ایرانی و آسیبهای آن، راهکارها و اقدامات انجام شده تاکنون به منظور هدفمند نمودن فعالیتهای خود در عرصه خانواده پژوهی
ضرورت:
مطابق آمارهای ثبت احوال کشور در سال 1396 از هر 3.5 ازدواج، یک ازدواج منجر به طلاق شده است. طلاق حاکی از ناپایداری ازدواج و ناکارآمدی خانواده است. ازدواج هایی که منجر به طلاق می شود می تواند زوجین، فرزندان و خانواده های مرتبط با آنان را از نظر سلامت روانی، جسمی و اجتماعی دچار آسیب نماید. آسیب هایی همچون افسردگی، افزایش انحرافات اجتماعی، پوچی و بی معنایی در زندگی، مشکلات اقتصادی وغیره(کاملی، 1386؛ صدر الاشرفی، طارسی، شمخانی و اشرافته، 1391). با توجه به آمارهای روز افزون طلاق در هر سال و آسیب های ناشی از آن که متوجه افراد جامعه، خانواده ها و حتی حکومت و دستگاه های اجرایی می شود از این رو ازدواج پایدار و کارآمد مطالبه سیاست های ابلاغی خانواده از ناحیه رهبری در سال 1391 قرار گرفت.
برگزاری این همایش می تواند گفتمان جدیدی در عرصه فعالیت های خانواده در سطح ملی ایجاد نماید، گفتمانی که به جای تمرکز بر آسیب های خانواده، بر تقویت و توانمندسازی خانواده تمرکز دارد و از این رهگذر می تواند با کمک فرهیختگان و پژوهشگران در عرصه های مختلف مانند عرصه های علوم اجتماعی، علوم رفتاری، علوم سلامت و بهداشت جسمی و روانی، علوم اسلامی، فرهنگ و ارتباطات، فعالیت های آنان را در حوزه خانواده یکپارچه نموده و هم اندیشی در راستای هم افزایی بین این فعالیت ها جهت توانمندسازی خانواده ها ایجاد شود.